Lijst van diensten
-
Ingredienten:Lijstitem 1
- aubergines
- peper/ zout
- Burrata
- 1 witte ui
- bieslook
- kipblokjes
- tomaten
- rode ui
- basilicum
- Balsamico
-
De bereidingLijstitem 2
Verwarm de oven op 200 graden.
Halveer de aubergines en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm,, doe dit ook met de kip. Bestrooi de kipblokjes met zout, peper en een beetje kerrie. Hussel alles goed door elkaar. Bak de kipfiletblokjes in een koekenpan. Na een paar minuten voeg je de aubergine blokjes toe. en het gesnipperde uitje. erbij Als laatste voeg je het blikje geconcentreerde tomatenpuree toe. Nog even 2 minuten alles op hoog vuur aanbakken. Vul de uitgeholde aubergines met het kipmengsel en laat het ongeveer 15 minuutjes in de oven gaar worden.
In de tussentijd kan je de tomaten halveren en in halve maantjes snijden. Ditzelfde doe je met de rode ui. Garneer de tomaten en uien mooi op het bord en besprenkel dit met een goede olijfolie en balsamico. snijd de basilicum in reepjes en strooi dit over de tomaten.
Wanneer de aubergines klaar zijn haal je ze uit de oven en leg je ze op het bord naast de tomaten. Hieroverheen komt de burata. Knip er nog wat bieslook overheen en je hebt een prachtig gezond en overheerlijk gerecht.